smarties-adv.ro Web analytics

web design agency
21
APR.
2018

Cu muzica sau fara?

Publicat de:
Comentarii: 0

Voi incerca sa-ti explic, prin cateva exemple, de ce cea mai buna decizie e ca site-ul sa nu fie o sursa de sunete deranjante.

In primul rand sa urmarim putin site-urile mari. Amazon, Facebook, Ebay, Yahoo, Google etc. au muzica in fundal? Raspunsul e: nu. De ce? Pentru ca din cercetarile pe care le-au facut (si au facut, nu gluma) au ajuns la concluzia ca nu ar fi o decizie buna. Iar noi putem profita de concluziile la care ei au ajuns. Gratis 🙂

In al doilea rand, nu exista muzica sa placa tuturor. Nu oricine gusta Beethoven, nu oricui i-ar fi pe plac AC/DC si foarte putin lume ar agrea muzica in fundal.

In momentul in care un utilizator decide sa-ti viziteze site-ul, poate asculta muzica clasica, de exemplu, de pe PC, la casti. Face click pe linkul care duce catre site-ul tau si deodata incepe, cu un volum de 4 ori mai mare decat al lui, un hip hop mix, ceea ce l-ar face sa-ti paraseasca site-ul imediat.

Asa cum am facut si eu, si fac multi altii, intr-o mica pauza dintre proiecte am vrut sa caut ceva pe Internet. Am dat click si muzica a inceput sa cante, rasunand in tot biroul. Nu as spune ca m-am simtit chiar confortabil. A doua oara nu am mai incercat sa accesez site-ul respectiv nici macar cu mute-ul activat.

In afara de toate acestea, esti sigur ca ai dreptul sa folosesti pe site-ul tau acea melodie? Pentru ca te poti trezi, dintr-o data, ca trebuie sa umbli in economii si sa platesti pentru folosirea ei fara permisiunea celor care au drepturile de autor.

Si inca ceva. Uneori, e mai eficient, atunci cand caut ceva, sa deschid mai multe tab-uri ale browser-ului, dand click pe rezultatele cautarii care ma intereseaza, urmand ca apoi sa rasfoiesc fiecare site care s-a deschis pentru a gasi ceea ce vreau sa aflu. Si o melodie incepe sa rasune iar eu nu stiu care dintre tab-uri e de vina. In momentul in care l-am gasit, l-am inchis fara a mai verifica ce anume contine. Si e pacat pentru ca poate chiar informatia de pe site-ul respectiv nu ar fi de aruncat. Sau sa vezi cum e atunci cand pornesc doua melodii diferite dintr-o data.

Poate ca gandesti ca pentru a fi mai interesant site-ul trebuie sa aiba si un fundal sonor. Nu numai ca nu il face mai interesant insa devine deranjant, asa cum am incercat sa explic mai sus. Iar un site nu trebuie sa fie interesant prin adaugarea unui fundal sonor, ci prin continutul pe care il ofera. Daca, totusi,  nu consideri ca e asa interesant fara muzica, atunci site-ul, clar, trebuie regandit.

“Dar e site-ul unei trupe “ probabil ca ar spune unii dintre voi.  De acord, dar atunci poti folosi butonul de play. Pentru ca fiecare sa poata apasa pe el, sa poata alege daca asculta melodia sau melodiile trupei tale.

Si nu, nu urasc  muzica, imi place foarte mult. Ascult rock, pop, clasica si multe alte genuri. Insa as vrea sa fie alegerea mea J

Raspunde

*

captcha *